Bookwell ja Kariston Kirjapaino yhdistyvät

Kirjojen painopalveluita tuottava Bookwell ja Kariston Kirjapaino yhdistyvät. Järjestelyn myötä Karisto Oy:stä tulee Bookwell Oy:n vähemmistöosakas.

Kaupan tavoitteena on vahvistaa Bookwellin asemaa Pohjoismaiden johtavana kirjapainona ja mahdollistaa synergiaetujen hyödyntäminen. Ratkaisu varmistaa laajamittaisen valmistuskapasiteetin säilymisen Suomessa.

Painotoimialan voimakas globalisoituminen on synnyttänyt tarpeen vahvalle alueelliselle toimijalle, joka keskittyy palvelemaan pohjoismaisia kustantajia. Tähän tarpeeseen Bookwell nyt vastaa.

”Haluamme olla asiakkaittemme ensisijainen paikallinen toimittaja, jonka vahvuuksia ovat tuotantoprosessin kilpailukykyisyys, luotettavuus ja asiakaspalvelu”, sanoo Bookwell Oy:n toimitusjohtaja Magnus Breitenstein. ”Kariston Kirjapainon asiakastuntemuksen avulla pääsemme entistä lähemmäs asiakkaitamme.”

”Yhdistämällä painotoimintamme Bookwellin kanssa olemme mukana varmistamassa kilpailukykyisen ja teknisesti vahvan kirjapainoliiketoiminnan jatkumisen Suomessa. Samalla me Karistossa voimme keskittyä entistä voimakkaammin kustannustoimintamme kehittämiseen”, sanoo Karisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ruohola.

”Kirjapainoalan kilpailukyvyn kehittäminen edellyttää alan rakennejärjestelyjä. Tällä järjestelyllä Bookwell vahvistaa edelleen asemaansa alan johtavana toimijana ja kykenee palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin”, sanoo Bookwellin hallituksen puheenjohtaja, Sanomapainon toimitusjohtaja Ismo Vuoksio.

Lisätietoja:
Bookwell Oy, toimitusjohtaja Magnus Breitenstein, p. 040 558 1036, magnus.breitenstein@bookwell.fi

Karisto Oy, hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ruohola, p. 0500 494257, ilkka.ruohola@kultakeskus.fi

Bookwell Oy tuottaa ja markkinoi laadukkaita kirjojen painopalveluita Skandinaviaan, Englantiin, Saksaan, Hollantiin, Venäjälle ja Baltian maihin. Vuonna 2011 yhtiön Porvoossa, Juvalla ja Vaajakoskella sijaitsevissa tuotantoyksiköissä painettiin yli 15 miljoonaa kirjaa. Yhtiön liikevaihto oli 26 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli keskimäärin 251 henkilöä. Bookwell on osa Sanomaa, joka on noin 20 maassa toimiva, monipuolisesti kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä vahva eurooppalainen konserni.

Karisto Oy on suomalainen mediakonserni, jonka toimialat jakautuvat kirjankustantamiseen sekä kirjapaino- ja toimistotarvikeliiketoimintaan. Konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli 10 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli keskimäärin 67 henkilöä.

31.10.2012